Ebben a fejezetben átnézzük a 8 legnépszerűbb eszköz-típust, amelyek nélkül nincs vendéglátás.
1., POHARAK
A vendéglátás egyik alappillére, amely rendkívül széles palettával rendelkezik. Minden ital fajtához létezik egy speciális pohár típus, de néha még több is. A tumbler poharak tekinthetőek egy univerzális változatnak, de természetesen néha még ez sem elég és szükség van egy speciális pohárra. Ilyenkor érdemes beleásnunk magunkat, hogy mit mivel érdemes szervírozni.
Részletesebb ismertetőt a poharakról az alábbi oldalon talál: pohár.hu

2., TÁNYÉROK
Ahogy az italoknál a poharak, úgy az étkezés esetében a tányérok is hasonlóképpen szerteágazóak. Mára már a klasszikus tálalási módszereket kezdik leváltani a modern és meghökkentő változatok, de azért nem árt tisztában lennünk néhány alapfogalommal. Színek tekintetében a klasszikus fehér szín még mindig etalonnak számít, de egyre több színes változat jelenik meg a piacon.
Részletesebb ismertetőt a tányérokról az alábbi oldalon talál: porcelántányér.hu

3. EVŐESZKÖZ
Mióta az evőeszközök a tálalás szerves részét képezik (kb. 1700-as évek), azóta a fejlődés megállíthatatlan. A gyártók különböző sorra újabbnál-újabb alapanyagokkal, színekkel, formákkal, technológiákkal kísérleteznek. Ennek egyértelműen mi – felhasználók – vagyunk a nyertesei, ugyanis így már csak a képzeletünk szab határt, hogy milyen evőeszközzel szeretnénk fogyasztani az ételeket. Egy-egy evőeszköz családnál nem ritka, hogy 20-30 különböző speciális evőeszközzel rendelkezik, hogy mindenre megoldást kínáljon.
Részletesebb ismertetőt az evőeszközökről az alábbi oldalon talál: evőeszköz.hu

4. CHAFING
Bár kétségtelen, hogy a chafingeket (ejtsd: cséving) nem minden területen használják a mindennapokban, de azt lehet mondani, hogy egy vendéglátós munkája során biztos, hogy fog dolgozni velük előbb vagy utóbb. Rendkívül sok típusból tudunk ebben az esetben is választani, de a legnépszerűbbek az alábbiak: leveses, elektromos, roll-top és pasztás.
Részletesebb ismertetőt az chafingekről az alábbi oldalon talál: chafing.hu

5. TÁLALÁS ESZKÖZEI
Ebbe a kategóriába tartozik az összes csipesz, spicc kanál, merőkanál, szószos kanál, hús villák és még sok más. Apróságnak tűnnek, de ezek az apró eszközök nagyban megkönnyítik a mindennapos munkát. Itt rendkívül fontos a méret, ezért vásárlás előtt érdemes személyesen megtekinteni az adott terméket és kézbe fogni.

6., TÁLCA
Tálcákat mindenhol használnak a felszolgálásban aktívan dolgozókon túl a konyhai alkalmazottak is. Éppen ezért itt is óriási diverzitást fedezhetünk fel. A tálcák különbözhetnek alapanyagban, színben, felhasználási formában, hőállóságban, moshatóságban, formában és még sok apró tulajdonságban. Így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb változatot.
Részletesebb ismertetőt a tálcákról az alábbi oldalon talál: tálca.hu

7., DREKO
Drekot főleg a felszolgálók használnak, de számukra ez az eszköz teljes mértékben nélkülözhetetlen. Mondhatni ez az ő svájci bicskájuk, hiszen nagyon sok dolgot ezzel kell megoldaniuk. Dugóhúzás, palacknyitás, és vágás – ezeket mindenképpen tudnia kell egy jó drekonak.

Ez a termékcsoport egyértelműen a vásárlói/fogyasztói élményt hivatott javítani. Hiába a legjobb chef, ha valakinek eltér az ízlése az átlagostól. Ilyen esetben kiváló segítség az asztali patika, hiszen a fogyasztó gyorsan a saját íze szerint tudja korrigálni a felszolgált ételt egy kis sóval, borssal, ecettel esetleg olajjal. Nem utolsó szempont, hogy a fogpiszkálót is ebben helyezik, amely szintén nagy segítség az étel elfogyasztását követő komfort kialakításában.

